Sport och Fritid

Brändöhallen

Brändöhallen ligger i Brändö by mittemot kommunens idrottsplan och bredvid Brändö skola och multiplanen.

Hallen blev färdig i mars 2007 och är den största i sitt slag i skärgården. Planens mått är 28 x 16 meter med en höjd som varierar mellan 7 – 9 meter. I hallen kan utövas olika idrottsgrenar samt arrangeras seminarier etc.

I hallens serviceutrymmen på ytterligare 150 m2 finns ett pentry med spis, mikro, kyl och serveringslucka mot plan, två omklädningsrum för 20 personer med bastu, toaletter och duschar. Ytterligare finns det en handikapptoalett och en vanlig toalett.

Onsdagar Volleyboll kl. 19:00 – 21:00

Folkhälsan

Folkhälsan i Brändö är en aktiv skärgårdsförening där vi vill att alla känner sig välkomna att röra på sig, antingen på egen hand eller i sällskap. Tröskeln ska vara låg för deltagande och vi arbetar för rörelseglädje och gemenskap.

Föreningen ordnar regelbundet motionsgymnastik, bollkul, tjejgrupp, Mimosel och byavandringar. Vi har ett modernt och aktivt gym i Brändöhallen där du kan träna från morgon till kväll enligt eget önskemål. Simskolorna ordnas i flera byar. Årligen ordnas det också olika motionsjippon och evenemang, såsom paddlingskurs, löpkurs, gymkurs eller lokal motionskampanj.

Föreningen deltar i underhållningen av simstränderna där det ordnas simskolor. Vi deltar också i marknader och säljer majblommor, luciamärken och lucialotter.

Folkhälsan driver gym (med ett 20-tal olika maskiner) i Brändö hallens andra våning. Kontakta Folkhälsan Eva Nordlund tel. 040 735 6213 för information om månads- och årskort (för medlemmar/för icke medlemmar: 1 månad 20€/25€, 4 månader 60€/75€, 12 månader 120€/145€).

Brändö IK

Brändö IK (BIK) ordnar regelbunden idrott (innebandy, friidrott, handboll, badminton m.m.) samt diverse tävlingar (Brändöluffen i maj, minigolftävling i juli o.s.v.)

Simstränder

Korsklobbsrevet
Simstrand cirka 1 km från Brändö by mot Torsholma finns Korsklobbsrevets simstrand.

Munkvik
Följ skyltarna i Torsholma by till Munkviks simstrand. 

Finnvik
Simstrand i närhet av hamnen, bredvid Restaurant Galeasen i Lappo.

Gäddgrynnan
Sandstand i Jurmo.

Bidrag och stipendier

Fram till 22.9.2023 kan man söka höstens stipendier och bidrag.

Blankett för projektbidrag

Blankett för hemortsstipendium.

English
Suomi